Shuhada Sadaquat (Sinead O’Connor) komt naar TW Werchter

Maar alleen voor niet-blanken?

TW Classic programmeert de zangeres die alle windstreken al een keer kwijt was. Ze werd bekend met ‘Nothing Compares 2U’ (een cover van Prince). Op artistiek vlak is die cover dan ook het enige noemenswaardige uit haar carrière. Ze werd er wel een wereldster door en bleef dat – niet omdat ze zo’n geweldige muziek bracht – omdat ze een vuil bakkes heeft. O’Connor – laten we ze voor de gemakkelijkheid maar zo noemen – maakt er een sport van om mensen tegen de haren in te strijken. Ze nam het op voor IRA-terroristen, manifesteerde zich als diep katholiek gelovig, maar verscheurde later dan weer een foto van de paus, kreeg ruzie met Madonna en Miley Cyrus die ze een hoer noemde, liet zich tot priester wijden, noemde zichzelf Moeder Bernadette Mary, ging wat lopen zeuren over haar lesbische escapades, verklapte dat ze bipolair was, om even later te zeggen dat dat niet klopte, bekeerde zich in 2017 tot de islam en noemt zichzelf sindsdien Shuhada Sadaqat. Samengevat: een topvrouw om op het podium in Werchter te zetten.

Maar dan hebben we het beste nog niet gehad. Net na haar bekering tot de islam liet O’Connor weten dat ze nooit nog tijd wilde doorbrengen met blanke mensen. Daar kwam ze onlangs – ze had centjes nodig zeker – natuurlijk op terug. Je kan je wel afvragen waarom ze dan naar Werchter komt. Of voorziet de organisatie van TW classic tickets voor NON-WHITES-ONLY ?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More