Sinéad O’Connor: “Prince wilde me in elkaar slaan”

In de ochtendshow Good Morning Britain vertelt Sinéad O’Connor dat Prince probeerde haar in elkaar te slaan.

O’Connor werd bij het grote publiek bekend met een cover van ‘Nothing Compares 2U’ van Prince. In de ochtendshow, waar O’Conner met een hoofddoek aan tafel zit, vertelt de zangeres hoe Prince haar achterna zat en probeerde om haar in elkaar te slaan. “Hij kon het niet verkroppen dat ik niet tot zijn clubje van protegees wilde behoren”, vertelt ze openhartig. “Hij achtervolgde me om 5 uur ‘s morgens op de snelweg en probeerde me klem te rijden. Ik spuwde naar hem en zocht hulp door aan te bellen aan het eerste het beste huis. Hij zat in die tijd echt aan zware drugs.”

Prince overleed in april 2016. Rond Sinéad is het na ‘Nothing Compares 2U’ muzikaal behoorlijk stil gebleven, maar in de media bleef ze wel dankzij  haar felbewogen leven.

Velen zullen wellicht schrikken om haar met een hoofddoek aan te tafel te zien zitten en weten niet dat O’Conner zich tot de Islam bekeerde. Van de frisse kaalgeschoren jonge vrouw uit de videoclip van ‘Nothing Comares 2U’ is weinig overgebleven.

Ze heeft altijd een extreme relatie met godsdiensten gehad. Ze geloofde jarenlang in het christendom, tot Sinéad in 1992 live op tv een foto van Paus Johannes Paulus II verscheurde. “Vecht tegen de echte vijand”, riep ze toen als protest tegen seksueel misbruik binnen de katholieke kerk.

Sinéad heeft zich tot de Islam bekeerd nadat ze, naar eigen zeggen, geschriften van verschillende religies heeft bestudeerd. “De Islam voelde als thuiskomen. Toen ik erover begon te lezen, realiseerde ik mij dat ik mijn hele leven al moslim ben zonder het te weten”, zei ze onlangs. ”Ik ben opgeroeid in Ierland dat toen een onderdrukt land was, religieus gezien dan toch. Iedereen voelde zich ellendig, niemand vond vreugde in God.”

Over haar beslissing om een hoofddoek of hijab te dragen, zei Sinéad: “Ik draag hem wanneer ik er zin in heb. Er zijn geen regels.Ik draag het omdat ik het leuk vind.”

Nothing compares to U, Sinéad O’Connor.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More