Dit speciaal glas maakt je whisky koud in 18 seconden (video)

De 10 beste whisky’s van 2020 kan je HIER overlopen.

Whisky drink je uiteraard niet uit een koffiekop. Het ideale whiskyglas bestaat eigenlijk niet. Wel zijn er verschillende type glazen waar je whisky uit kunt drinken. Elk type heeft zo zijn voordelen. Maar wat zeker belangrijk is dat je het lekkere goedje niet lauw serveert aan je gasten, eender uit welk glas.

Koud whisky haal je de scherpe randjes er af en voorkom je een branderige keel. Maar opgepast, je kan de whisky ook overkoelen, waardoor die minder vol en rijk van smaak wordt.

Wil je op veilig spelen, dan is het Everest Whisky Glas van de Canadese firma Liiton wel iets voor jou. De naam van het glas is niet toevallig gekozen, want een bijzonder 3D-schaalmodel van de Mount Everest zit er in. Op zich al fraai, maar het heeft ook een functie: het koelt in een mum van tijd je drankje.

Volgens de Deense designer Nina Bruun bevat de kleine berg een ‘Chill-Charge System’, dat een drankje in 18 seconden kan koelen. Dat zonder de verdunning die je bij ijsblokjes hebt. 

Maar er is meer. Het bergontwerp biedt een ingebouwde beluchting waardoor je op een natuurlijke wijze de smaken van je whisky ontgrendelt. Door het ontwerp golft de whisky in het glas en dit zorgt voor maximale oxidatie. Dit proces dwingt de whisky eigenlijk om meer ethanol te verdampen en komen de heerlijke aroma’s volledig vrij.

Je kan allerlei pakketten bestellen op de Kickstarter pagina van Liiton, gaande van 50 tot 250 euro.

Als de berg niet naar de whiskyliefhebber komt, dan gaat de whiskyliefhebber maar naar de berg.

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More