Dit zijn de 10 beste whisky’s van 2020 (foto’s)

“Whisky is vloeibare zonneschijn.”

Een legendarisch citaat van Iers toneelschrijver George Bernard Shaw. De man wist waar hij het over had. Niets zo rustgevend, als ’s avonds mijmerend voor de open haard te zitten met een glas whisky in de hand.

2020 mag dan misschien de geschiedenisboeken ingaan als het jaar dat alle maskers afvielen en tegelijkertijd weer moesten opblijven. Niet voor iedereen was het huilen met de pet op.

Onderstaande tien distilleerderijen mogen zich klaarmaken voor nooit geziene bestellingen. Het gerenommeerde en ’s werelds bekendste whisky magazine Whisky Advocate heeft haar jaarlijkse top tien lijst vrijgegeven van lekkerste whisky’s.

Een panel van experts die niet alleen rekening hielden met de voortreffelijke smaak, maar ook met de kwaliteitsscore, waarde en beschikbaarheid.

De laureaat van 2020 is een Kentucky bourbon en  heeft een alcoholpercentage van 61,1 procent. Over dewelke het precies gaat, zie je beneden in onze whisky countdown. Het is in ieder geval leuker dan het aftellen tot Nieuwjaar binnen een paar weken.

10. Aberfeldy 18-Year-Old French Red Wine Cask Finished

Image 1 of 10

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More