Zwitsers willen vrouwen naar het leger lokken met ondergoed

Een mannenslip is niet hetzelfde als een vrouwenslip.

De Zwitsers zijn gaan nadenken over het gebrek aan vrouwen in hun leger. Het Zwitserse leger bestaat momenteel slechts voor 1 procent uit vrouwen. Dat is bijna nul. Daar moest een reden voor zijn. En die – zo denken de vrolijke Zwitsers – hebben ze nu gevonden: ondergoed. Het is het mannelijk ondergoed dat de militaire stiel voor vrouwen zo onaantrekkelijk maakt.

Iedere Zwitserse rekruut krijgt nu standaard loshangend herenondergoed, en dat kan ongemakkelijk zijn voor vrouwen. Er zit teveel speling ter hoogte van het kruis. “De huidige kleding is ontworpen voor mannen. Als het leger echt vrouwelijker wil worden, moet het passende maatregelen nemen”, zegt Zwitsers politica Marianne Binder (CVP). Een heel passend antwoord.

En dus komt er vanaf april functioneel vrouwenondergoed voor de vrouwelijke krijgers. Kort ondergoed voor de zomer en lang ondergoed voor de winter. “De nadruk zal liggen op pasvorm en functionaliteit”, zegt legerwoordvoerder Kaj-Gunnar Sievert. Het is bekend dat de Zwitsers nauwkeurig zijn. Er zal ongetwijfeld deftig onderzoek naar de onderbroek zijn voorafgegaan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More