Zwitserland stemt over boerkaverbod

“Stop het extremisme.”

Een heleboel Zwitsers zijn niet zo opgezet met – wat zijn noemen – het islamitisch kolonialisme en stemmen zondag over een verbod op gezichtsbedekkende kleding in openbare plaatsen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de boerka of de nikab, maar de Zwitser weet waar het om draait. Het is eerder een symbolische opiniepeiling. Want in tijden van corona bedenkt iedereen het gezicht met een mondmaskers en islamitische vrouwen met een boerka vertonen zich weinig op straat omdat manlief dat liever niet wilt.

Volgens Ines El-Shikh, woordvoerster van de feministische moslimvrouwengroep Purple Headscarves (een feministische moslimvrouwengroep?) zijn er in heel Zwitserland maar 30 vrouwen die een boerka dragen. 5,5 procent van de bevolking in Zwitserland zou moslim zijn.

Het is duidelijk dat de stemming over meer dan alleen maar over een gezichtssluier gaat. “Stop de radicale islam!” en “Stop het extremisme!”, klinkt het op reclameposters. “Nee tegen een absurde, nutteloze en islamofobe ‘anti-boerka’-wet”, klinkt het op andere.

De ene Zwitser is de andere niet.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More