Zwembadje in Tongeren doet verdwijntruc in slechts drie seconden (video)

Het Limburgse weerfenomeen Ruben Weytjens en volgens de bekende Eddy De Mey ‘de meest getalenteerde amateur-weerkundige van het land’ postte onlangs een wel zeer opmerkelijk filmpje op zijn Facebookpagina.

Even een oproep van een lezer; Heeft iemand het zwembadje van Jeroen Meermans uit Tongeren gezien? Het is nu al bijna twee dagen spoorloos en met die aankomende hitte in het vooruitzicht zou het fijn zijn als het wordt terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar… “, luidt de beschrijving bij het filmpje.

Volgens Weytjens zien we hier een kleine tornado aan het werk, wellicht ontstaan boven het hete korenveld. Het resultaat van warme lucht die snel opstijgt en gaat roteren. Ook wel beter bekend als een stofhoos of dust devil.

Indrukwekkende beelden en wat een geluk dat er op dat moment net geen peuter waterpret had.

Hoe zwembadjes zomaar plots kunnen verdwijnen…

Even een oproep van een lezer; Heeft iemand het zwembadje van Jeroen Meermans uit Tongeren gezien? Het is nu al bijna twee dagen spoorloos en met die aankomende hitte in het vooruitzicht zou het fijn zijn als het wordt terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar… 🙂

Geplaatst door Weerman Ruben Weytjens op Zaterdag 21 juli 2018

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More