Zwarte Pieten opgepakt wegens… te zwart (video + Poll)

Even Apeldoorn bellen…

Goed nieuws voor alle kinderen in Vlaanderen en Nederland, de Sint is in het land. Zowel in Antwerpen, waar hij per boot aanmeerde, als in vele Nederlandse steden werd de goedheilig man en zijn gevolg opgewacht door tienduizenden uitgelaten kinderen. En zoals elk jaar, en zeg gerust elk jaar meer en meer, laait de discussie over zijn hulpjes hoog op. Is het nu Zwarte Piet? Roetpiet? Zelfs grote wereldsterren aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, Kim Kardashian bijvoorbeeld, moeien zich graag in deze aangebrande discussie.

Elf voorstanders van Zwarte Piet, waaronder Pegida-voorman Edwin Wagensveld, verkleedden zich als Zwarte Piet en wilden zich mengen tussen het talrijk opgekomen publiek in Apeldoorn. De 11 ‘Patriottische Europeanen tegen islamisering van het Avondland’-demonstranten, uiteraard volledig in het zwart, werden verzocht niet buiten hun toegewezen demonstratievak te treden. Daar ze zich hier niet in konden vinden, tevens snoepjes wilden uitdelen aan de talrijk opgekomen kinderen en zich tegelijk wilden verbroederen met hun Roetpiet-broeders, werden ze opgepakt.

Al roepend ‘Black is beautiful’ werden ze één voor één in een politiecombi weggevoerd. Ondertussen zouden alle Pieten terug op vrije voeten zijn.

We zijn wel eens benieuwd hoe jullie erover denken… en we zijn in België dus stemmen is verplicht!

Wie verkies jij?

Roetpiet
Zwarte Piet
Dag Sinterklaas
 
 
 
 
 
 
Create a survey with PollMaker

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More