Zwangere vrouwen geven virus door aan ongeboren baby

Coronavirus blijft verrassen.

Wetenschappers van de universiteit van Wuhan hebben een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat het coronavirus overdraagbaar is van moeder op kind door de baarmoeder. Zij onderzochten vier gevallen van besmetting met het coronavirus bij baby’s. De vier zwangere vrouwen waren allen besmet voor de bevalling, drie van hen vertoonden ook symptomen.

De kinderen werden allemaal geboren met de keizersnede, waardoor vaginale infectie uitgesloten is. Drie van de baby’s kregen geen borstvoeding en werden na de geboorte onmiddellijk gescheiden van de moeder.

De wetenschappers kunnen besmetting via andere transmissiewegen wel niet volledig uitsluiten, maar achten de kans – gezien de bijzondere voorzorgsmaatregelen – heel klein. De baby’s hadden wel maar milde symptomen en moesten geen beademing of een speciale behandeling ondergaan.

De publicatie zorgt voor verbazing in de wetenschappelijke wereld. Duitse gynaecologen hadden zulke vorm van besmetting net nog uitgesloten omdat er geen gekend bewijs bestond.

Blijkbaar kennen we onze vijand nog niet zo goed.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More