Zullen we deze maand eens detoxen van cijfers en virologen?

Portrait of young man writing on blackboard with mathematical formula

Oei, de cijfers stijgen nog altijd niet fors genoeg.

We testen nu gemiddeld meer dan 50.000 mensen per dag. 50.296 tests per dag om precies te zijn. Een stijging met 9 procent. Het aantal nieuwe besmettingen daalt dus ook, doch slechts met 4 procent. De regering komt met een uitleg over het disproportioneel veel testen: “Bij grotere uitbraken massaal getest zal worden om zo te proberen de opmars van – vooral besmettelijker – varianten van het virus nog in te dijken. Ook op scholen worden alle nauwe contacten van positief geteste kinderen als hoogrisicocontacten beschouwd.”

Vlak na het Overlegcomité ging het aantal ziekenhuisopnames lichtjes omhoog en dat werd meteen als een voorbode gezien van het begin van de derde golf, sterker nog, gelinkt aan de eerste versoepelingen – de kappers die straks weer open mogen – leek het wel of daar de oorzaak lag. Desondanks dat doemscenario is het gemiddeld aantal overlijdens toch weer met 16 procent gedaald tot 41,3 mensen per dag en is het aantal patiënten op intensieve zorgen, voor het eerst in vier maanden, gezakt onder de grens van 300.

Zou het geen goed plan zijn om deze maand eens te detoxen van cijfers en virologen? We weten ondertussen dat het glas van de wetenschap half leeg is. Maar kunnen we daar wat mee?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More