Zuid-Afrikaanse truckchauffeur overleeft plotselinge kogelregen (video)

Wat is er momenteel gaande in Zuid-Afrika?

Op slechts een paar dagen tijd zijn er al 72 dodelijke slachtoffers gevallen. Beelden op YouTube tonen hoe in arme delen van de provincies KwaZulu-Natal en Gauteng duizenden mensen op rooftocht zijn voor etenswaren, alcohol, elektrische apparaten en kleding. Zowel politie als het leger probeert in te grijpen met flitsgranaten en rubberen kogels, maar tevergeefs.

De oorzaak? Uit de hand gelopen betogingen tegen de gevangenschap van oud-president Jacob Zuma, vanwege zijn minachting van de rechtbank.

“Deze plunderingen ondermijnen onze bedrijven. Ze ondermijnen onze economie, onze gemeenschap, alles”, aldus premier David Makhura.

Dat de wetteloosheid er momenteel heerst, daar is ook onderstaande truckchauffeur nu van overtuigd. Tijdens zijn dagdagelijks traject om goederen op te pikken en te leveren, verandert zijn aanstekelijk gefluit opeens in angstkreten.

Zijn truck komt in een hinderlaag van plunderaars terecht, met een kogelregen tot gevolg. Gelukkig voor de chauffeur mist elke kogel haar doel.

De E313 lijkt opeens niet meer zo erg meer.  

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More