Zuid-Afrika stopt voorlopig met het gebruik van AstraZeneca-vaccin

“Onvoldoende bescherming.”

Wat is er toch met dat AstraZeneac-vaccin wat we niet mogen weten? Wie in ons land ouder is dan 55 jaar zal het alvast niet krijgen ingespoten. Een drastische beslissing die de overheid allicht niet lichtzinnig nam, want het stuurt de hele vaccinatiekalender in de war. Waren ze in Oxford te snel, te ambitieus, te onvoorzichtig?

Zuid-Afrika neemt een beslissing die nog drastischer is dan de onze. Daar stopt men voorlopig met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin. Het middel biedt niet genoeg bescherming tegen milde en matige ziekteverschijnselen die veroorzaakt worden door de Zuid-Afrikaanse variant. Volgens AstraZeneca ging het slechts om “een kleinschalige test”.

Zou het Russische coronavaccin Spoetnik V misschien een oplossing bieden? Frankrijk, Duitsland en Spanje toonden alvast interesse, op voorwaarde dat het aan de Europese eisen voldoet. Volgens een onderzoek dat in ‘The Lancet’ werd gepubliceerd, is het vaccin voor 91,6 procent doeltreffend.

Waarom weten we dat nu pas?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More