Zuhal Demir: “De Vlaming is geen racist, laat u niks wijsmaken”

Twee jaar geleden stuurde Zuhal Demir een boodschap de wereld in, die plots weer populair wordt.

Twee jaar geleden kopte De Morgen: “Vlaming racistisch tegenover moslims”, waarna Zuhal Demir Facebook-gewijs de volgende boodschap de wereld instuurde:

‘De Vlaming’ is geen racist, laat u niets wijsmaken

Na deze hallucinante ‘De afspraak’ wil ik nog één ding kwijt. De Morgen kopte deze week: “Vlaming racistisch tegenover moslims”. Een conclusie die de krant trok op basis van het feit dat nogal wat Vlamingen vinden dat samenleven met moslims niet makkelijk is in een Westerse samenleving.

Die conclusie klopt niet. ‘De Vlaming’ is niet racistisch. We laten dat ons veel te makkelijk aanpraten. Onterecht. Racisme bestaat ook bij Vlamingen, maar ‘de Vlaming’ is niet racistisch.

Het is gewoon moeilijker samenleven met godsdiensten die hun stempel willen drukken op een maatschappij die seculier is en God naar de persoonlijke levenssfeer heeft verwezen, waar hij thuishoort.

Vindt u het gek dat mensen het niet fijn vinden als 39 procent zijn God belangrijker vindt dan de wet?

Vindt u het gek dat Vlamingen -die allemaal openlijk holebi’s in de familie hebben- niet aanvaarden dat 1 op 3 moslims homoseksualiteit verwerpelijk vindt.

Vindt u het gek dat er wantrouwen is tegenover een godsdienst die de gelijkheid van man en vrouw niet omarmt?

Dit is niet de definitie van racisme. Echt niet.

Het is gezond wantrouwen. Wantrouwen dat ook veel moslims hebben ten opzichte van hun radicale geloofsgenoten.

Gelukkig maar.

Dank aan wie deelt

We hebben eigenaardige weken achter de rug. Het begon allemaal met de zwarte Amerikaan George Floyd, die om het leven werd gebracht door een blanke agent. En hoewel het helemaal niet zeker is dat racisme hier aan de basis ligt, was het toch de boodschap die de wereld werd ingestuurd: racistische agent vermoordt Afro-Amerikaan.

Het vervolg kennen we: wereldwijde betogingen tegen racisme, standbeelden van Winston Churchill, Columbus, Leopold II en zelfs Boudewijn die afgebroken of beklad worden. Blanke mensen die de voeten kussen van niet-blanke mensen, om ‘sorry’ te zeggen.

De boodschap die Zuhal Demir op 10 mei 2018 de wereld instuurde, is plots weer brandend actueel, en wordt opnieuw massaal gedeeld.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More