Zoveel verdient de Belgische overheid dagelijks aan flitsboetes

Er wordt serieus wat geflitst in ons land, en dan vooral in Vlaanderen. Dat levert de staatskas elke dag honderdduizenden euro’s op.

Enkele dagen geleden leerde het nieuws ons dat in de eerste helft van 2017 in Vlaanderen alleen al 1,2 miljoen flitsboetes – oftewel 6.500 per dag – werden uitgeschreven.

Wat we niet te weten kwamen, was hoeveel euro’s dat onze overheid opleverde. Wel, 344.500 euro. Per dag. Zo berekende overtreding.be. Ter vergelijking: in 2015 werden u en wij 1,6 miljoen keer geflitst op een heel jaar, dus is 2017 goed op weg om een nieuw recordjaar te worden.

Hoe het komt dat we steeds meer scoren op het flitsexamen? “We zien dat het aantal vaste en mobiele flitsers jaar na jaar toeneemt. Bovendien wordt de technologie ook steeds beter, waardoor bijvoorbeeld verschillende rijstroken tegelijk kunnen worden gecontroleerd”, klinkt het bij overtreding.be.

En de boetes worden er ook niet milder op. “Sinds 1 mei van dit jaar kost een snelheidsovertreding je minstens 53 euro. Dat is de boete wanneer je minstens 1 en maximum 10 km/u te snel rijdt. Rijd je meer dan 10 km/u te snel, dan neemt het bedrag zelfs nog toe. Op de snelweg komt er 6 euro bij per kilometer per uur te snel, binnen de bebouwde 11 euro. Het bedrag kan dus aardig oplopen”.

Zo blijkt. Met 344.500 euro (per dag) koopt u immers een mooi huis.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More