Zoveel moet je neertellen voor de duurste hamburger ter wereld (video)

Het oog wil ook wat tijdens het eten, maar kan je portemonnee het volgende hongertje wel aan?

Dit culinair hoogstandje kost namelijk 5000 euro. Dat is ongeveer 500 euro per hap. De hamburger die onze noorderbuur Robbert Jan de Veen in zijn snackbar De Daltons in Voorthuizen in elkaar flanste is geen platgedrukte, muffe supermarkthamburger die smaakt naar de jarretellen van ons grootmoeder.

Hij sleutelde maar liefst een half jaar aan het recept en kwam tot 117 ingrediënten. Zijn gevaarte woog 800 gram en was 15 centimeter hoog. Op de hamburger zat Wagyu-vlees uit Japan. Deze koeien krijgen voor hun einde een speciaal dieet en worden zelfs gemasseerd. Maar het zijn de vele lagen die deze hamburger zo speciaal maakte. 

Zoals enorme king crabs die in witte wijn zijn gekookt, Beluga-kaviaar, Spaanse ham van Paleta Ibérico, Engelse cheddarkaas van het exclusieve merk Wyke Farms, witte truffel, mayonaise van gerookte saffraan, bieslook en eendeneieren, ingelegde tijgertomaat en komkommer, uienringen in champagnebeslag en een barbecuesaus van kopi luwak-koffie en Macallan-single malt whisky. En al dat lekkers tussen broodjes gebakken van Dom Perignon-champagnedeeg. Als kers op de extreem dure taart was het broodje belegd met eetbaar goud. Vandaar de naam The Golden Boy.

Komt het water al in je mond? Terecht, want zelfs de manier waarop hij werd geserveerd is niet van deze wereld. Toen de Golden Boy eenmaal klaar was, plaatste De Veen hem onder een glazen stolp, waar hij nog met een kostbare whisky werd gerookt.

Robbert Jan de Veen vierde met zijn recordpoging niet alleen het 30-jarig bestaan van zijn bedrijf, maar overhandigde tevens de cheque van 5000 euro aan de Voedselbank. Sauzenfabrikant Remia in Den Dolder was de koper van The Golden Boy. Als dank voor zijn inzet voor de horeca tijdens de coronalockdowns, mocht uiteindelijk KHN-voorzitter Robèr Willemsen de burger opeten.

De gelukzak!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More