Zoveel kost het duurste brood ter wereld (video)

Het zijn rare tijden.

Vanwege de epidemie slagen heel wat mensen er amper in brood op de plank te brengen, terwijl elders de sneetjes nog nooit zo duur verkocht worden. Letterlijk. Een bakker uit het Spaanse Algatocín gaat er namelijk prat op dat hij het duurste brood van Spanje en zelfs ter wereld gemaakt heeft.

Juan Manuel Moreno van bakkerij Pan Piña is een van de beste bakkers van het land en tevens een geliefde plaats waar de rijke Arabische sjeiks, Russische magnaten en welgestelde Chinezen hun dagelijkse brood kopen. En dat zonder een verplicht weesgegroetje.

Het duurste brood van Moreno kost 1380 euro. Dit speciale deegwaar heeft dan ook bijzondere ingrediënten: kleine stukjes goud en zilver, geschikt voor consumptie. Het bakken van de dure broden met goud en zilver duurt tussen de twaalf en achttien uur per brood.

Plus nog wat steenzout dat handmatig is gewonnen zonder de natuur aan te tasten en 20 gram ‘gedachten’ om het bewustzijn over wat men eet te vergroten. In februari 2020, vlak voordat de coronacrisis uitbrak, startte de bakker met de verkoop van dit bijzondere brood. Ondanks de gezondheidscrisis heeft hij er bijna honderd verkocht.

De bakker hoopt de komende jaren een vaste waarde te worden bij de high society en wil nog lang doorgaan met zijn grootste passie: dure broden bakken.

En hier komt de gemakkelijkste binnenkopper ooit: zijn broodje is alvast gebakken!

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More