Zoveel centjes krijgen asielzoekers echt

Er is de voorbije dagen heel wat te doen geweest omtrent het kindergeld dat asielzoekers al dan niet uitbetaald zouden krijgen. Fedasil claimt dan weer dat asielzoekers geen financiële steun krijgen, maar dat klopt niet echt.

Fedasil organiseert in de eerste plaats materiële hulp voor asielaanvragers, zolang het onderzoek loopt. Wat die hulp inhoudt? Een plek op te slapen, eten en drinken, kledij en sanitaire voorzieningen. “De asielzoekers krijgen dus geen financiële steun”, aldus Fedasil nog.

Dat is echter niet waar. Wanneer de asielzoeker in een opvangcentrum verblijft, krijgt hij daar een dak boven zijn hoofd, een bed om in te slapen, een plek om zich te wassen, maatschappelijke begeleiding en – indien nodig – medische verzorging. Daarbovenop krijgt iedere volwassen asielzoeker ook nog eens 7,90 euro per week zakgeld.

Er zijn echter ook asielzoekers die, meestal via het OCMW, in een individuele woning mogen vertoeven. In dat geval krijgen ze 60 euro per week, per volwassene. Daarmee moeten ze wel zelf hun eten en zaken als zeep, shampoo,.. zelf kopen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More