Zouden we niet beter de vaccinatiesnelheid verstrengen?

Is het echt alleen maar onze schuld?

Waarom kunnen ze in Engeland op één dag waar wij een maand voor nodig hebben? De cijfers zijn niet goed, politici en experten komen met allerlei redenen aandraven waarom dat zo is en stellen nog meer verstrengingen voor. “Het volk is te dom en moet aan banden worden gelegd”, als we kort door de bocht gaan, komt het daar wel zo’n beetje op neer.

Wordt het niet eens tijd dat de overheid de hand in eigen boezem steekt, buiten de doos te denkt en zichzelf onder de kont schopt? Als het vaccin werkelijk zo levensbelangrijk is en de enige uitweg uit de pandemie, waarom wordt het vaccinatieprogramma dan niet manu militari aangepakt en uitgevoerd? Op Europa hoeven we alvast niet te wachten.

Er is in Europa 1 ding waarmee ze snel en doordravend zijn: het vaccinatiepaspoort. Dat wat we net niet willen. Een machteloos Europa sloot contracten met farmareuzen die zo lek zijn als een zeef en kan niet beletten dat er niet wordt geleverd. Datzelfde Europa is niet in staat om landen te verenigen om samen krachtdadig op te treden tegen een virus dat de hele wereld in zijn macht heeft.

Binnen onze eigen grenzen zien we hetzelfde geklungel. Denk maar eens aan de mondmaskers, de contact tracing, de sneltests. Telkens werden ze voorgesteld als dé oplossing, telkens werd er ernstig geblunderd. Toch zitten in die sectoren nog altijd dezelfde mensen, dezelfde fouten te maken. Het is dan ook bitter om nog maar eens te horen dat de schuld bij de burger ligt.

De overheid wil maatregelen om ons gedrag aan te passen. Alsof dat nog niet gedaan hebben. We zouden 33 procent meer contacten hebben, we hebben het woord versoepelen gehoord en laten ons gaan, we gaan weer overal naartoe, de Britse variant is de baas, een exponentiële stijging komt eraan, we gaan weer naar de kapper. Met deze gegevens gaan de ministers straks aan tafel.

Mogen wij er eentje op tafel leggen? “Verstreng de vaccinatiestrategie en verhoog de vaccinatiesnelheid.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More