Zotte Mouche, waar de Brusseleirs nog ‘zievere’ zoals vroeger…

Dat de horeca ook in corona tijden inventief blijft, bewijst Zotte Mouche, een nieuwe bistro aan de Brusselse Munt die met een Belgische toets de oude bistrotraditie van weleer doet herleven. Gegarandeerd dat je hier nog de oudere Brusseleirs hoort ‘zievere’…

Met zijn populaire retrostijl is het één en al feesten wat de klok slaat in Zotte Mouche. Je wordt er ondergedompeld in een authentiek kader waar nostalgie en gezelligheid centraal staan.

Voor de mascotte werd er, niet toevallig, geopteerd voor een brouwer. Met zijn snor vol bierschuim is deze atypische bon vivant dan ook een perfecte belichaming van het idee achter deze Brusselse stamenei.

Muziekliefhebbers worden er in de watten gelegd. Elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond wordt er Franse muziek uit de jaren 60 tot 90 gedraaid, en op zondagmiddag maakt de thé dansant van weleer zijn comeback, met musettemuziek en accordeon die je meteen een zuiders gevoel geven. ’s Avonds staan de jaren 60 centraal, en op maandagavond is het tijd voor de Soirées du Lord, met huldes aan zangers als Jacques Brel, André Brassens of Annie Cordy.

De nostalgische inrichting, geheel afgestemd op retro folklore, doet de rest. Opvallend ook zijn de grote collectie vinylhoesjes en de tafels en de krukken gemaakt van… bierkratten.

De bieren zijn van Belgische bodem, en ook de gerechten zijn 100 procent Belgisch. Je kan er terecht voor een Oostends of Ardens bord, een huisgemaakte fondue met Hervekaas, een stoemp van de dag, de bekende kalfsfricassee op grootmoeders wijze of nog aardappelgratin met gehakt. Je kan ook de B.I.P (ballekes in pistolei) uitproberen, een vleesballetje gewikkeld in de beroemde Belgische pistolet en op smaak gebracht met een saus naar keuze.

Zotte Mouche is elke werkdag geopend van 10 u tot 22.30 u, en in het weekend tot 23 u. Put on your dancing shoes…Voor meer info, surf naar www.zottemouche.be.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More