“Zorgpersoneel economisch werkloos, terwijl er een tekort is aan personeel!”

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Geen paniek, jongens. Minister van geldverbranding Volksgezondheid Van Den Broucke is inmiddels op de hoogte van het probleem. Hij gaat er volgende week eens naar kijken.

We weten het inmiddels al wel van regeringsleiders, virologen en professoren: we mogen geen pintje gaan drinken, een steakje gaan eten of een nieuw boekenrek gaan kopen, omdat anders onze ziekenhuizen niet meer kunnen volgen.

Die geraken immers voller en voller met coronapatiënten, en als dat zo blijft, dan gaan dokters straks moeten kiezen welke patiënten ze gaan helpen en welke niet, simpelweg omdat er niet voor iedereen nog plek is.

Van een Waalse ex-spoedarts leerden we al dat het probleem eigenlijk niet de capaciteit in de ziekenhuizen is, maar wel de besparingen die al jarenlang worden doorgevoerd in de medische sector. Ex-spoedarts, want nadat-ie dat wereldkundig maakte, werd hij ontslagen.

En dan is er nog deze ambulancier die een schrijnend verhaal vertelt…

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More