Zoon Osama bin Laden gedood bij antiterreuractie

De oogappel van Bin Laden rotte niet ver van de boom.

Een belangrijke tegenslag voor de extremisten: Hamza bin laden, zoon van Osama bin laden, 15de van de 20 van kinderen van Osama, werd gedood in een antiterreuractie waarin de Verenigde Staten een belangrijke rol hebben gespeeld. Details van zijn dood worden geheim gehouden. Dat het Witte Huis bijzonder karig is met informatie, past in strategie van de ‘The War On Terror’ die de Amerikanen sinds 9/11 effectiever zijn gaan voeren. De Amerikaanse inlichtingendiensten jagen intensief op terroristen en extremisten en schakelen ze één voor één uit.

Hamza bin Laden (26) was geboren voor het leiderschap, maar was dat toch nog altijd niet bij Al Quaida. Hamza had dan  geen ‘combat-ervaring’, maar werd als een symbool gezien van van Jihadistisch strijd. Met de naam van zijn vader zou hij belangrijk worden voor het rekruteren van jong bloed en de wedergeboorte van Al Quaida.

Hamza had dan ook geen schuldgevoel dat hij geassocieerd werd met zijn vader en riep meer dan eens op tot de vernietiging van het Westen. Door zijn dood verliest de terreurorganisatie een symbolische connectie met Bin Laden, die tot op de dag van vandaag door Jihadisten wordt geadoreerd.

Osama Bin Laden was het brein achter de 9/11-aanvallen van 2001, Hamza was toen twaalf. In 2011 overleefde hij de inval in het huis van Osama bin Laden die bij actie om het leven kwam.

Hamza werd het Saudische burgerschap afgenomen en zwierf de laatste jaren door het gebied aan de grens van Pakistan en Afghanistan. Er stond 1 miljoen dollar op zijn hoofd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More