Zonder VAR is vergissen menselijk

Scheidsrechter flikkert Club Brugge uit de Beker.

Eerst afkeuren, dan goedkeuren, dan afkeuren wegens handspel. Het was een van de meest onvoorspelbare ontknopingen in het Belgische voetbal. In blessuretijd van de kwartfinale van de Beker van België tegen Standard, maakt Club Brugge de gelijkmaker met een doelpunt van David Okereke. Maar dat was buiten het oordeel van scheidsrechter Nathan Verboomen gerekend. De arme man moest het in de kwartfinale van de Beker stellen zonder VAR en was dus aangewezen op zijn ogen en die van de lijnrechter. Het verdict: handspel van doelman Mignolet, doelpunt afgekeurd, Standard en niet Club Brugge naar de halve finales van de Beker van België.

Blauw-zwart steekt er in de competitie met kop en schouders bovenuit maar verliest in één week twee belangrijke doelen. Vorige week was het corona dat Kiev een handje hielp, nu krijgt Standard een duwtje in de rug van een falende Pro League.

Het is vooral het ontbreken van de VAR dat Club razend maakt. Omdat er bij Eupen-AA Gent geen VAR kon worden ingezet, kwam er ook bij de drie andere kwartfinales geen videoref. Een logica die ze in Brugge niet kunnen smaken. En niet alleen in Brugge. Kwatongen nemen het woord ‘amateurisme’ in de mond.

Een bittere financiële pil om te slikken voor Club Brugge dat uitgerekend deze week aankondigde naar de beurs te trekken. Maar, gedane zaken nemen geen keer. Halve finales Eupen-Standard en Anderlecht-Genk, dat is de conclusie van de avond. Een wijze les voor de Pro League, een boterham minder voor Club. Al is het misschien toch ook een les voor Brugge. Want wachten tot de allerlaatste minuut om te scoren, is pelen met vuur

Mignolet heeft ondertussen wel toegegeven dat het handspel was.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More