Zonde: Ferrari F40 gaat in vlammen op (video)

Italiaanse auto’s hebben soms een nogal licht ontvlambaar karakter, maar bij een klassieker als een F40 is dat écht wel zonde.

De Ferrari F40 is een erg bijzondere vierwieler. Het is niet alleen de allerlaatste Ferrari die onder toezicht van Enzo Ferrari himself werd gebouwd, het is ook nog eens een krak van een supersportkar. Ga maar na: in 1987 was een 0 naar 100 km/u-tijd in minder dan vier seconden en een top van meer dan 300 km/u voor een straatlegale auto nog héél uitzonderlijk.

Er werden 1337 exemplaren van gebouwd. Vandaag is de F40 een bijzonder begeerde klassieker. Prijzen variëren van 900.000 euro voor een exemplaar dat wat aandacht nodig heeft, tot 1,3 miljoen euro voor een vierwieler in perfecte staat.

Thans rijdt er een exemplaar minder rond op onze aardkloot. In Monaco ging er namelijk een helemaal in vlammen op. Een man probeerde nog te blussen met een tuinslang vanop zijn terras, maar het mocht niet baten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More