Zondag gaan de meisjes van plezier betogen in Brussel

Het is niet omdat je ze niet vernoemt, dat ze niet bestaan.

Alexander De Croo rept er als premier geen woord over wanneer hij het over de niet-medische contactberoepen heeft, maar zijn wel met zo’n 30.000: de sekswerkers. Zij behoren tot de zogenaamde niet-essentiële beroepsgroep en worden door de overheid genegeerd. Belangvereniging ‘Utsopi’ heeft een pamflet verspreid en schreeuwt om aandacht voor de vergeten meisjes van plezier.

“Sinds maart hebben we drie maanden kunnen werken. Veel meisjes zijn aangewezen op voedselhulp”, klinkt het. “Veel meisjes krijgen voedselpakketten omdat ze niets verdienen maar wel hun huur moeten betalen. Want ze hebben geen recht op een premie van de overheid. Wat ze vragen is enig perspectief. Alle niet-essentiële contactberoepen zijn weer aan de slag. Maar over de sekswerkers heeft het Overlegcomité met geen woord gerept. Ze willen weer werken. In veilige omstandigheden. Maar ze vragen ook een beetje erkenning door de overheid. Want als men het over niet-essentiële contactberoepen heeft, worden zij altijd vergeten. Genegeerd, zeg maar. In tegenstelling tot in Nederland bijvoorbeeld waar sekswerkers wel expliciet worden vernoemd als de regering met nieuwe maatregelen komt.”

Dat is duidelijke taal, maar Utsopi beseft dat woorden alleen niet genoeg zijn en daarom trekken ze zondag om 14 uur aan het Noordstation in Brussel de straat op.

Benieuwd of er zondag veel publiek zal zijn in Brussel.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More