Zolang je niet valt, doet zot zijn geen zeer (video)

Van subcultuur tot regelrechte hype.

In manege De Hoefslag in Zwijnaarde werden dit weekend selectiewedstrijden gehouden voor het Vlaams kampioenschap stokpaardrijden. Rijden op een stok die een paard moet voorstellen dus. Geen grap, maar een hype die overgewaaid is uit Finland.

‘Hobby Horsing’ is de officiële benaming van de nieuwe sport, die gereden wordt in drie leeftijdscategorieën: ‘kids’ tot 10, ‘jonkies’ tot 17 en ‘profiles’ tot 79 jaar.

Bedoeling is dat je een parcours aflegt alsof je een echt paard zou berijden. Het fenomeen kent een onverwacht succes en dat succes groeit met elke nieuwe wedstrijd die er wordt georganiseerd. De finale van het Vlaams kampioenschap Hobby Horsing is in het voorprogramma opgenomen van de kerstjumping in Mechelen.

Als je nog wil meedoen, ben je voor dit jaar wellicht te laat. Maar niets kan je weerhouden, om een stok tussen je benen te steken en rondje hindernissen te nemen in je living. Wie weet voel je geheel onverwacht geroepen.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More