Zo ziet de moordende werkweek van Elon Musk eruit

2.284

Behalve een goed gevulde bankrekening heeft Tesla- en SpaceX-opperhoofd Elon Musk ook een goed gevulde werkweek.

Het visionaire genie heeft werkweken van vijfentachtig tot honderd uur. De mensen van Business Insider onderzochten de werkmethode van de miljardair en proberen op basis daarvan een zo correct mogelijk beeld te schetsen van een gemiddelde werkweek.

Musk staat elke dag op om zeven uur. Hij heeft dan een nacht van zes uur slaap achter de rug. Even snel de douche in en hij kan beginnen.

Musk heeft zijn werktijd opgedeeld in blokken van vijf minuten. Dat zou efficiënter moeten werken. Op maandag en vrijdag kan je hem in de SpaceX-kantoren in Los Angeles vinden. Dinsdag, woensdag en donderdag zit hij in San Francisco bij Tesla. Per week werkt hij een veertig uur voor SpaceX en ongeveer 42 uur voor Tesla. De rest van de tijd werkt hij aan zijn andere projecten.

Ongeveer tachtig procent van de tijd spendeert Musk aan technologie en design. Telefoongesprekken probeert hij zoveel mogelijk te vermijden. Hij heeft wel wat belangrijkers te doen.

Voor een ontbijt heeft hij zo goed als geen tijd. Een koffie met een ei is voldoende. Lunchen doet hij tijdens een werkvergadering en dat neemt niet meer dan vijf minuten in beslag. Tussendoor drinkt Musk af en toe een Diet Coke. Zijn avondmaaltijd is iets uitgebreider en is meestal een zakendiner.

Op zaterdag en zondag kunt u Musk soms ook thuis vinden. Dan krijgen zijn vijf jonge zoontjes wat aandacht. Maar ook niet te veel, natuurlijk, want Musk werkt tussendoor wel rustig door. Hij maakt dan ook tijd vrij om e-mails te lezen. Er zijn trouwens niet veel mensen die het e-mailadres van Musk kennen.

Voorts probeert Musk nog twee keer per week te sporten… als daar tijd voor is.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur