Zo ziet de cast uit ‘Weird Science’ er 34 jaar later uit (foto)

229

Sciencefiction-komedies als Weird Science uit 1985 zijn de dag van vandaag haast ondenkbaar. 

Twee hitsige pubers creëren via hun computer de perfecte vrouw om hun lusten te bevredigen. De MeToo-beweging zou de scenarioschrijver en regisseur John Hughes op de brandstapel gooien. Maar in de jaren 80 kon het allemaal en het was hilarisch politiek incorrect.

De tieners Gary en Wyat beschikten over een computer met slechts de rekenkracht van een Casio rekenmachine, daarom beslisten ze een aantal federale systemen te hacken en zodoende een super geavanceerde robot te maken. Hoe dit precies in zijn werking ging werd nooit uitgelegd, maar het maakte ook geen fluit uit want de film zit vol hilarische momenten die alle wetten van de natuur tarten. De boodschap van de film is niet erg subtiel, sterker nog, hij wordt gewoon uitgesproken: “Mensen houden van je voor wie je bent. Je hoeft je niet uit te sloven.“ 

En ja je ziet hier een daar wat vrouwelijk- en mannelijk naakt en de humor is zeer puberaal. But who cares?

Trouwens: van het moment dat Lisa ten tonele verschijnt, zijn alle plotholes vergeven en vergeten. Want zij werd gespeeld door het toenmalige bloedmooie supermodel Kelly LeBrock. Na de film ging het een beetje bergaf met de actrice. Ze werd de bokszak van haar ex-man Steven Seagal en mocht meerdere keren een nachtje achter de tralies besteden nadat ze in beschonken toestand achter het stuur kroop.

Tegenwoordig vult de 59-jarige LeBrock haar dagen met verschijningen in docu-series als Growing Up Supermodel

Anthony Michael Hall (51 jaar) die de rol speelde van Gary, ging na de film een succesvolle tv-carrière tegemoet waaronder rollen in Agents of S.H.I.E.L.D. en Riverdale. Evenals de 50-jarige Ilan Mitchell-Smith (Gary) die je wellicht herkent als het personage Mr. Connelly uit de reeks The Goldbergs.

Weird Science was ook verantwoordelijk voor de carrière van twee wereldsterren: wijlen Bill Paxton en Robert ‘Iron Man’ Downey Jr.

Onlangs kwamen de drie hoofdpersonages nog eens samen en dat leverde deze leuke foto op.

“If you want to be a party animal, you have to learn to live in the jungle.”

REACTIES