Zo ziet de cast uit ‘7th Heaven’ er vandaag uit (foto’s)

Elk huisje heeft zijn kruisje. Voor de familie Camden letterlijk en figuurlijk. 

De serie 7th Heaven werd het eerst uitgezonden in 1996 en liep maar liefst 11 seizoenen lang. De soap handelde over het leven van een  perfect, bijna jaloersmakend gezin. Samen met zijn vrouw Annie woonde dominee Eric en hun vijf (uiteindelijk zeven) kinderen in California. Matt, Mary, Lucy, Simon, Ruthie en de tweeling Sam en David vormden samen de kroost waar iets banaals als uit elkaar scheuren van pepermuntrollen in de kerk het grootste probleem van de week was.

De serie ging vooral over de standaard kwaaltjes binnen een gezin en de activiteiten die Eric in de kerk deed. Maar na elke aflevering kwam alles telkens weer op zijn pootjes terecht. Over pootjes gesproken, alles moest zo prefect lijken in dit gezin, dat hun hond zelfs de naam Happy kreeg.

De meiden die naar 7th Heaven keken waren uiteraard smoorverliefd op Matt,  terwijl de jongens hun fantasie de vrije loop lieten telkens een jonge Jessica Biel in beeld kwam.

Voor iedereen die nog eens terugdenkt aan een perfecte witte tv-familie voor de tijd van sociale media en politieke correctheid: zó zien de acteurs er tegenwoordig uit. Voel je jezelf al oud?

Barry Watson (Matt Camden) – 44 jaar

Matt Camden was de oudste telg van het gezin. Hij stond altijd klaar om klasgenoten die in moeilijkheden verkeerden een handje te helpen en wist onbewust al jonge bakvissen om zijn vinger te winden. Acteur Barry Watson stond in de beginjaren 2000 op zowat iedere cover van tienermagazines. Na de serie trad hij nog op in enkele onbekende tv-series en tv-films, maar door de ziekte van Hodgkin moest hij het kalmer aan doen.

Momenteel geniet hij van het getrouwde leven met Natasha Wagner, dochter van actrice Natalie Wood, met wie hij samen een kind heeft.

Beverly Mitchell (Lucy Camden) – 37 jaar

Lucy was één van de populairste personages en fungeerde als het geweten van het gezin. Na 7th Heaven had ze nog een vaste rol in The Secret Life of An American Teenager van 2011 tot 2013. Maar ze zou nooit het succes evenaren als haar collega Jessica Biel.

Momenteel speelt ze zichzelf in de realityserie Hollywood Darlings, naast Jodie Sweetin (Full House)  en Christine Lakin (Step by Step).

Leuk weetje: op haar trouw waren niemand minder dan Rosie en Mary Camden de bruidsmeisjes.

Mackenzie Rosman (Ruthie Camden) – 28 jaar

Al speelde ze (even) de jongste Camden, op haar mondje gevallen was ze allerminst. Net als Watson draafde ze nog op in enkele series en films zonder veel betekenis. Nadat haar stiefzus stierf aan taaislijmziekte vond ze een andere roeping: anderen bewust maken van deze levensbedreigende ziekte en geld inzamelen om ze te bestrijden. Ze is ook ambassadrice van Childhelp Inc., een organisatie die misbruikte kinderen opvangt.

David Gallagher (Simon Camden) – 33 jaar

Van kleine deugniet tot rebellerende puber: de kijkers hebben als het ware Simon zien opgroeien tot volwassen man. Zijn carrière bestaat nog steeds volop uit acteren en wel in prominente series als CSI: NYCSI: MiamiCSI: Crime Scene InvestigationThe Vampire DiariesSmallville en Bones. Zijn schattige blonde lokken is hij intussen wel kwijtgespeeld.

Catherine Hicks (Annie Camden) – 67 jaar

Annie Camden was de moeder der moeders. Een vat vol wijsheden dat steeds haar kinderen wist te bedaren met een rustige en subtiele aanpak. In 2009 kreeg ze een prijs als Best Actress in a Supporting Role voor haar rol in My Name Is Jerry

Momenteel is ze druk bezig met theaterproducties en voert ze campagne voor de Democratische Partij.

Jessica Biel (Mary Camden) – 36 jaar

Deze sexy meid heeft geen introductie meer nodig: vraag maar aan haar echtgenoot Justin Timberlake. Zonder haar sexy looks zou ze waarschijnlijk geen tv- en filmster zijn geworden. De actrice vond het na de tv-serie ook frustrerend dat ze voor veeleisende en serieuze filmrollen nauwelijks gevraagd werd.

‘Dan zou ik eindelijk gerespecteerd worden als actrice, en niet als iemand die er goed uitziet in bikini. Ik ben meer dan alleen borsten’, aldus Biel in 2009. Toch kwam die serieuze rol er, weliswaar tien jaar later met het thrillerdrama The Sinner met een schitterende Biel in de hoofdrol.

Lorenzo Brino (Sam Camden) en Nikolas Brino (David Camden) – 19 jaar

Geloof het of niet, maar Lorenzo en Nikolas maken deel uit van een eeneiige vierling. In het derde seizoen mochten ze nog alle vier hun schattige snoet laten zien, maar op het einde van de serie bleven enkel Lorenzo en Nikolas nog over. De acteerkriebels zijn bij beiden niet blijven zitten waardoor ze momenteel doen wat alle tienerjongens doen. Genieten van het leven en liefst in alle anonimiteit. 

Stephen Collins (Eric Camden) – 70 jaar

Hoe ironisch is het dat deze dominee die iedereen de les wist te spellen met zijn preken… uiteindelijk de grootste perverse persoon van allemaal bleek te zijn. De 7th Heaven-acteur zou in 2012 toegegeven hebben dat hij kinderen heeft misbruikt. Door de recente ophef rond het vermeende misbruik besliste UP TV, het televisiestation dat de herhalingen van 7th Heaven uitzond, de serie nooit meer terug uit te zenden. 

De gevolgen bleven niet uit voor Stephen Collins: de productie van Ted 2, een film waarin hij zou meespelen, besloot zijn contract zonder verder overleg te beëindigen. Vanaf toen was het ook over en uit voor zijn carrière. Sinds 2013 is het zeer stil rond zijn persoon. 

Happy

Deze hond werd oorspronkelijk gered uit een asiel in Californië, om nadien als iedereens favoriete huisdier al kwispelend de akkefietjes van het gezin Camden vanop afstand te beschouwen. Happy stierf een natuurlijke dood in 2010 en werd uiteindelijk 15 jaar oud.

Deden ook nog mee :

Haylie Duff (Sandy Jameson) – 33 jaar

Rachel Blanchard (Roxanne Richardson) – 42 jaar

Ashlee Simpson (Cecilia Smith) – 33 jaar

Andrew Keegan (Wilson West) – 39 jaar

Tyler Hoechlin (Martin Brewer) – 30 jaar 

Lees ook:

Zo ziet de cast uit ‘Flodder’ er vandaag uit (foto’s)

Zo ziet de cast uit ‘The Nanny’ er vandaag uit (foto’s)

Zo ziet rode krullenbol ‘Annie’ uit musical van 1982 er vandaag uit (foto)

Zo ziet Nelly Furtado er vandaag uit (foto’s)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More