Zo vul je een heel zwembad met gelatinepudding (video)

De naam van NASA-ingenieur Mark Rober doet misschien nog een belletje rinkelen.

Hij werkte zeven jaar lang aan de marsrover Curiosity, maar tegenwoordig scoort hij aardig wat hits op YouTube vanwege zijn knotsgekke projectjes. Zo ging het filmpje waar hij pakjesdieven verraste met een glitterbom al snel viraal. Nadien bleek het allemaal in scène gezet te zijn, maar het was voldoende voor Rober om een leger aan volgers te verzamelen.

Zijn laatste uitdaging is er eentje van een blubberende aard. Namelijk: is het mogelijk om een heel zwembad te vullen met gelatinepudding? Andere YouTubers hebben dit eerder geprobeerd, maar zijn er nooit in geslaagd omdat het zeer ingewikkeld is om pudding in zo grote hoeveelheden aan te maken en stabiel te laten blijven. Het is geen kwestie van een zwembad te vullen met water en gelatine.

De gelatine moet eerst extreem verhit, en nadien meteen afgekoeld worden. Rober heeft maar liefst een half jaar aan voorbereidingswerk getroffen om zes tonnen van elk 200 liter aan pudding te voorzien van een verwarming- en afkoelingssysteem. Hierdoor kon hij het zwembad van zijn broer in lagen pudding vullen.

Klinkt als zeer veel moeite. Maar geef toe, wie heeft er nog nooit van gedroomd om een achterwaartse salto te doen in een zwembad pudding?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More