Zo verdraaien ze de waarheid bij de VRT

Jongeren die beelden weer schoonmaken? Ziehier de echte waarheid!

De dood van George Floyd heeft nogal wat teweeg gebracht. Het begon met protesten, maar thans is er een hele beeldenstorm aan de gang. In Amerika moet Columbus van zijn sokkel, in Groot-Brittannië is Winston Churchill de pineut en bij ons moet Leopold II wijken.

Het verscheen eerder deze week ook uitgebreid in het nieuws, dat een beeld van Boudewijn beklad werd. En de VRT toonde vrijdag ook beelden van Aimé Schrauwen, voorzitter van Belgian Youth Against Racism (BYAR), die het beeld weer schoonmaakte.

“Belgian Youth Against Racism wil dat het slopen en bekladden van beelden weer stopt”, aldus de nieuwslezeres. We horen die woorden niet uit de mond van Aimé komen, en nu blijkt dat hij ze ook nooit heeft uitgesproken.

Dat lezen we namelijk op zijn Twitter: “We hebben dat beeld niet schoongemaakt. Het was om de media te tonen dat je bloed niet zo makkelijk kunt verwijderen, en dat Boudewijn verantwoordelijk was voor de dood van Lumumba. We hebben het in scène gezet, de media heeft ons geframed.”

Samengevat: BYAR wilde aantonen dat ‘bloed niet verwijderd kan worden’, de VRT maakt ervan ‘de brave jongens kuisen hun rommel weer op’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More