Zo rekent Belgische undercoveragente af met straatintimidatie (video)

Alle ogen waren dit weekend op Luik gericht na een uit de hand gelopen Black Lives Matter-betoging.

Maar net zoals de meeste andere Belgische grootsteden, heeft Luik ook nog met ander serieus probleem te kampen: straatintimidatie. Het gesis en het handtastelijk gedrag van wildvreemde mannen naar passerende vrouwen toe, loopt er de laatste jaren ook de spuigaten uit.

“Hey hoer! Slet!” Vrouwen worden op straat vaak lastiggevallen of uitgescholden. Onaanvaardbaar.
Dit soort gedrag is strafbaar, maar we zien dat er te weinig aangifte wordt gedaan en dat de feiten moeilijk te vervolgen zijn wegens gebrek aan bewijs. Ik wil ervoor zorgen dat er meer vervolgd wordt. In Brussel gaan we met politieagenten in burger de straat op om daders op heterdaad te betrappen. We willen dit lik-op-stukbeleid in de toekomst ook op andere plaatsen zo aanpakken. Zo kunnen we straffer tegen deze intimidatie optreden. Elke vrouw moet veilig over straat kunnen lopen.

Dat liet onze minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne recentelijk weten op zijn sociale media.

In Luik bestaan dergelijke brigades al. Gevolgd door een verborgen cameraploeg van de Franse nieuwszender France Info, zien we hoe politieagente Laura Genbauffe zonder enige vorm van uitlokking al meteen slachtoffer wordt van deze vorm van intimidatie.

Gelukkig voor haar heeft ze de ondersteuning van drie collega’s in burgerkledij, die de daders meteen weten te verbaliseren. Een zero tolerance-strategie, aangemoedigd door het parket van Luik. 

Nog helaas veel werk aan de winkel, maar het is een begin.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More