Zo nemen ze u stevig beet bij McDonald’s

Voormalige medewerkers van de fastfoodketen verklappen hoe ze klanten opzettelijk weinig te eten geven.

Bij Reddit vroegen ze zich af wat de lezers van hun werkgever zoal moesten verstoppen voor de klanten. De strafste antwoorden, die kwamen toch wel van enkele ex-medewerkers van McDonald’s.

Volgens verschillende oud-bedienden aldaar, was een van de eerste dingen die ze er leerden hoe ze klanten minder frietjes moesten geven. Ze moesten het kartonnen bakje om de goudgele aardappelstaafjes in te doen zo indeuken, dat de klanten er geen erg in hadden maar er wél minder frieten in pasten.

Een andere voormalige medewerker bevestigt dat verhaal. Al was hij daar in het begin niet echt handig in. “Ik had het bakje iets te ver ingedeukt, waardoor het wel opviel. De klant was zo woest dat hij zijn bakje leegschudde aan de kassa, om te laten zien hoe weinig frietjes er eigenlijk in zaten.”

Een derde ex-medewerker verklapte dat hij het truukje niet wilde toepassen en hij, telkens als collega’s dit zagen, hij op zijn vingers getikt werd.

Tuurlijk spaart McDonald’s op die manier slechts enkele centen uit per bakje friet. Maar tel eens uit voor al die frietjes per dag? Per maand? Per jaar? Een woordvoerder van McDonalds verklaart aan dezelfde website dat de verhalen van de ex-werknemers slechts ‘zever in pakjes’ zijn en dat iedere klant een volle portie krijgt. Bij ons volgend bezoek aan McDonalds, zullen we ons pak friet terdege controleren!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More