Zo lost men dat in Nederland op: hup, buiten (video)

Nieuwe Mexicaanse investeerder van voetbalclub Roda JC werd door supporters buitengezet.

De Fans van Roda zijn duidelijk niet gelukkig met de komst van Mauricio Garcia de la Vega, de nieuwe geldschieter van hun club, en werkten hem het stadion uit. Garcia de la Vega zou de schulden van de club betalen, maar was nog niet over de brug gekomen met financiële middelen. Supporters pikten het niet dat hij de grote Jan kwam uithangen en losten het in de rust van een match tegen Graafschap, op hun manier op. ‘Niet te veel woorden aan vuil maken en hup, het stadion uit.’

In een Tweet van een van de boze supporters, valt hun woede tegenvover Garcia de la Vega te begrijpen. Hij zou onder andere geld van Roda naar zijn eigen rekening overschrijven, legt geen enkel contract voor, heeft zijn Murcia aandelen niet verkocht zoals gezegd, maar overgedragen aan famillie van hem, declareert alle hotelovernachtingen, vliegtickets en transport bij Roda, heeft een dubieus verleden van leningen afsluiten en niet terugbetalen en meer….

Uit beelden, die viraal gaan op Twitter, is te zien dat er weinig reactie is van de security om Garcia de la Vega te beschermen. Pas als hij eenmaal buiten is, grijpt de politie in. Maar dan staat de grote vriend al op straat.

Trainer Jean-Paul de Jong van Roda heeft geen goed woord over voor de actie van de fans. Hij noemt het ‘diep triest’ en distantieert zich van het incident.

Roda zelf reageert niet. Er wordt een onderzoek gestart.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More