Zo land je dus niet (video)

Albatros wordt symbool voor crash van onze luchtvaart.

Het filmpje van de albatros die zijn landing fout inschat en op zijn bek gaat, is wereldwijd geconsumeerd. Blijft grappig om iemand op zijn bek te zien gaan, ook al is het een vogeL Het feit dat zoon(of dochter)lief de papa ziet crashen, geeft het net dat tikkeltje extra. Albatrossen zijn niet zo goed in landen. In opstijgen evenmin. Dat wist Disney al in 1977. In de film ‘De Reddertjes’ laten ze albatros Orville een riskante take off maken.

De landing van de echte albatros, kwam bij ons binnen als een symbool van de crash van de luchtvaartindustrie. De turbulentie in die sector was nooit groter: het virus blijft woekeren, commercieel interessante zakenreizigers vergaderen vandaag vrolijk thuis. Het herstel zal nog jaren vergen en de tijd van spotgoedkope vliegtickets keert niet meer terug.

De International Air Transport Association (IATA) rekende uit dat de volledige sector wereldwijd – van de vliegtuigbouwers, de maatschappijen en de bagagisten, tot de bedrijven die de broodjes smeren en de parking poetsen – vorig jaar 407 miljard euro misliep. Het totale aantal vliegbewegingen in 2020 in ons land daalde met 59%, tot 95.813. In 2019 waren dat nog 234.460 landingen en opstijgingen. Dat zijn 22,6 miljoen vliegtuigpassagiers minder in een jaar tijd. Dat betekent een omzetverlies van 2,6 miljard euro. Wereldwijd verwacht men een verlies van 7 miljoen banen.

Leve de albatros.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More