Zo ingewikkeld was het om in 1984 een e-mail te versturen (video)

Het gemiddeld aantal verstuurde e-mails per dag wordt geschat op 294 miljard.

Waarvan een aanzienlijk deel bestaat uit zogenaamde erfenissen van Nigeriaanse prinsen, winnaars notificaties van de Microsoft loterij waar niemand ooit van gehoord heeft en goedkope manieren om aan Viagra te geraken. Deze miljoenen spam-mails zijn het werk van bots, maar ook wij mailen er nog lustig op los. We staan er zelfs niet meer bij stil wanneer we op de Verzend-knop klikken, hoe eenvoudig, ingeburgerd en doeltreffend deze vorm van communicatie is geworden.

Er was echter ooit een tijd dat een mail versturen een echt huzarenstukje was.  Zo moesten 35 jaar geleden computergebruikers nog ‘inbellen’ om hun elektronische post op bestemming te krijgen. Met een draaitelefoon dan nog wel. In deze video van Thames Television uit 1984 geeft een zeer hip koppeltje een demonstratie van hoe dit in zijn werk ging. Britten konden in die tijd gebruik maken van Micronet 800 om toegang te krijgen tot een reeks Bulletin Board System-diensten (BBS), zoals een online magazine, spelletjes en e-mail. 

Wat toen een wel erg eenvoudig proces was, lijkt vandaag haast een 100-stappenplan om gewoonweg een mailtje te versturen. Opmerkelijk is dat sommige dingen nooit veranderen, want ook computergebruikers van meer dan 30 jaar geleden gebruikten al onveilige wachtwoorden, zoals ‘1234’.

Hoewel de belangstelling in BBS-services snel verdween door de opkomst van het wereldwijde web midden jaren ’90, bestonden er meer dan 100.000 Bulletin Board Systems in Noord-Amerika alleen. Vandaag zouden er nog zo’n 100 Bulletin Board Systems actief zijn. Kan iemand hen eens een mailtje sturen en melden dat tijden zijn veranderd?

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More