Zit onderzoek naar Bende van Nijvel eindelijk op goede spoor?

In het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel is maandag het lichaam van stuntman Alain Vincx opgegraven in Eigenbrakel. Dat meldden verschillende media, en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie.

Vincx overleed op 25 mei 1987 op 41-jarige leeftijd bij een ongeluk op het Nederlandse autocircuit van Zandvoort. Hij lag begraven op de begraafplaats van Ophain-Bois-Seigneur-Isaac, een deelgemeente van Eigenbrakel.

Onderzoekers van de cel Waals-Brabant lieten maandagochtend de opgraving van het lichaam van de stuntman uitvoeren.

“Deze onderzoeksopdracht maakt deel uit van de onderzoeken die op verzoek van de onderzoeksrechter Martine Michel worden uitgevoerd om gebruik te kunnen maken van de nieuwste beschikbare DNA-analyses”, bevestigt politiecommissaris Stéphane Vanhaeren de berichtgeving in de Waalse pers.

Volgens auteur Guy Bouten gaf substituut Deprêtre voor zijn dood in een interview 5 namen van mannen die volgens hem deel uitmaakten van de Bende van Nijvel. Eén van die mannen is Alain Vincx, die behoorde tot de Sudisten.

Alain Vincx was een bedreven rallyrijder. In 1984 werd hij veroordeeld voor verzekeringsfraude door als stand-inbestuurder wagens opzettelijk te laten botsen, waarna de eigenaars langs de kassa passeerden. Hij werkte vaak ook als stuntman op het circuit van Nijvel, hield schietoefeningen en werkte samen met enkele corrupte rijkswachters uit de streek.

Vincx deed samen met Juan Mendez aan diepzeeduiken. FN-topman Mendez werd begin 1986 vermoord.

Vincx ontvreemdde volgens Bouten de Saab uit de Jadot-garage in Eigenbrakel, want getuigen zagen hem met de blauwe Zweed door het provinciestadje zoeven. De hond van Jadot werd met elf kogels afgemaakt, afkomstig uit het beruchte FN-pistool .22 LR dat heel wat slachtoffers zou maken. 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More