Zijn scholen nu broeihaarden of niet?

Maandag verandert er alvast niets, maar er komt een plan B.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N_VA) staat op de barricades om de scholen open te houden. Hij is ervan overtuigd dat scholen géén motor zijn van de epidemie. Al heeft hij daar geen harde bewijzen voor. Uit de interpretatie van de heropening van de scholen na de herfstvakantie zou blijken dat de impact beperkt is. Verder dan de vaststelling dat de scholen de epidemie van de samenleving volgen, wil Weyts niet gaan. Maar, er komt een plan B. Want niet iedereen is een ‘believer’, of is het een ‘non-believer’?

Wanneer we het afgelopen jaar overschouwen, dan moeten we vaststellen dat niemand het echt weet en dat harde bewijzen voor harde conclusies niet bestaan. België is omringd door landen die dieprood kleuren en een nieuwe – veel besmettelijkere – variant staat aan onze grenzen.

Als het bij ons de komende weken de verkeerde kant zou uitgaan, zal er een plan B klaarliggen. Wat dat plan dan wel is, is onbekend (of wil Weyts niet kwijt). Tegen het overlegcomité van 8 januari zou de GEMS een plan klaar hebben. Verlenging van de krokusvakantie? Maar die is pas op 15 februari. Weyts is voorzichtig om dit te bevestigen omdat hij vreest mensen meteen een vakantie zou gaan boeken. Mondkapjes verplichten in het lager onderwijs? Sneltests? Elk antwoord klinkt in de voorwaardelijke wijs.

En wat denk je van het vaccineren van de jeugd?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More