Zijn dit de SUV’s die we weldra mogen verwachten? (foto’s)

Of zijn het cross-overs?

De grens tussen beide varianten wordt namelijk dun. Een SUV, wat voluit staat voor Sports Utility Vehicle, is in principe een auto die luxe met terreincapaciteiten combineert. In dat opzicht is de Range Rover de oer-SUV. Al is het de BMW X5 die de SUV-mode in gang gestoken heeft.

Een cross-over is dan weer de verhoogde versie van een reeds bestaand model. Een mooi voorbeeld is de Cross Country van Volvo: een hoog op de poten staande V60 of V70 met vierwielaandrijving en hier en daar extra beschermingsplastiek. Volgens sommigen is de Alfa Romeo Stelvio ook een cross-over, omdat die op hetzelfde chassis ligt als de Giulia. Volgens anderen is nagenoeg auto die SUV genoemd wordt eigenlijk een cross-over, omdat de terreincapaciteiten van de meesten nogal beperkt zijn.

Maar hoe u het beest ook noemt, de SUV – of cross-over – is de laatste jaren heel erg populair. Zo populair dat zelfs Lamborghini er sinds kort een in het gamma heeft. Ook bij Ferrari zouden ze naarstig aan het knutselen zijn, al is dat nog steeds niet officieel bevestigd.

Bij Jennings Motor Group vonden ze de Lamborghini Urus zo’n hilarisch bakbeest, dat ze zichzelf afvroegen: ‘wat als er van andere supercars een SUV-versie gemaakt wordt?’ Wel, dan zijn dit de resultaten.

Alfa Romeo 4C SUV

Image 1 of 8

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More