Zij wil de grootste hebben (foto’s)

Lengte doet er toe, maar ‘te’ is lastig.

Een Vlaming zou gemiddeld 1 centimeter groter zijn dan een Waal. “Dat zou een genetisch gevolg van de rassenvermenging tussen enerzijds de Vlamingen met Nederlanders en Duitsers en anderzijds de Walen met de mediterrane bevolking zijn”, zegt professor Roland Hauspie van het Laboratorium voor Antropogenetica aan de VUB. Zo zie je maar, alles heeft een reden. Bovendien worden we alsmaar langer. De voorbije 100 jaar is de gemiddelde lengte van de Belg met zo’n 10 cm toegenomen. De gemiddelde man is naar schatting 1,78m groot is, de gemiddelde vrouw 1,66m. Een man is dus doorgaans een centimeter of 10 groter dan een vrouw.

In oktober toonden we Liz Cambage aan onze lezers/kijkers. De Australische basketbalster is een mooi voorbeeld van een vrouw die boven de twee meter uitkomt. 2 meter en 3 centimeter om precies te zijn. De gemiddelde Belg van 1,78m moet dan behoorlijk uit zijn sloffen schieten om haar, euhm, te ‘bedienen’. Niet iemand die je met haar trouwjurk over de drempel draagt.

Zolang het allemaal op zijn plaats zit, voedt het onze fantasie. Als het geen Sidonie-figuren zijn, zijn het dames die je niet licht vergeet. Of ben jij een van die vele mannen die het niet hebben kan dat vrouwen op je neerkijken?

1

Image 1 of 15

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More