Ziekenhuizen verbieden stoffen mondmaskers

“Onhygiënisch.”

Herinner je je nog de naaiateliers der Lage Landen, waar vlijtige tantes en handige buurvrouwen mondmaskers zaten te stikken om de bevolking te beschermen tegen een dodelijk virus. Zij kregen zelfs bezoek van minister Geens die op een ludieke manier liet zien hoe je een mondmasker niet moest opzetten.

Het was de tijd dat het land geleid werd door een premier die 16.000 voorkeurstemmen haalde, de tijd dat we leefden naar de oneliner van Maggie De Block: “Blijf in uw kot”.

Vandaag is het allemaal anders. Mondmaskers teveel. De maskers van onze naaisters worden zelfs verboden in verschillende ziekenhuizen. “Omdat ze ze “onhygiënisch” zijn. Nu goed, de maskers an sich zijn oke, maar de dragers zijn vetzakskes die hun materiaal niet soigneren.

“Het probleem is dat sommige mensen die stoffen mondmaskers niet of heel weinig wassen”, legt Van Ranst uit in ‘Het Laatste Nieuws’. “En dan is het niet zo hygiënisch om ermee rond te lopen in een ziekenhuis.”

Een redenering die we kunnen volgen. Maar geldt dat dan niet overal? Wie zijn stoffen masker een hele dag op heeft, moet het meteen na gebruik wassen. Een wegwerpmasker moet je – het woord zegt het zelf – na gebruik wegwerpen.

Doen we dat? (gelieve het antwoord zelf te geven)

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More