Zieke Sultan van Oman wil Leuven afhuren

Voor de komst van de Islamitische despoot moet alles wijken.

De Sultan van Oman, Qaboos bin Said al Said, is ziek en komt naar leuven voor een behandeling. Wat hij precies heeft, mag niet geweten zijn, maar de geruchten gaan in de richting van darmkanker. Het UZ Leuven ziet het alvast als een internationale bevestiging van hun reputatie. België staat nu eenmaal hoog aangeschreven op het vlak van medische behandelingen. Het feit dat iemand die zich alles kan permitteren, kiest voor ons land, wijst op erkenning.

Dat de Sultan zich alles kan permitteren, wordt duidelijk met zijn keuze van hotel en restaurant in de Leuvense binnenstad. De oosterse despoot komt immers niet alleen naar ons land, maar vervoert zijn hele gevolg naar hier.

In alle discretie stuurde de man twee handlangers van het regime naar een restaurant in de buurt van de Grote Markt. Strak in het pak vroegen ze aan de uitbater om het restaurant voor anderhalve maand af te huren. De hele infrastructuur, want voor koks en bediening zouden ze zelf zorgen. De uitbater heeft het voorstel echter afgeslagen omdat hij de reservaties voor de feestdagen niet wilde annuleren. Bij het luxueuze hotel ‘The Fourth’ hadden ze meer succes. De Sultan huurt alle 42 kamers voor anderhalve maand. Het hotel annuleert alle reservaties. Als een standaardkamer in ‘The Fourth’ iets meer dan 100 euro kost, dan komen we op een 2.250.000 miljoen euro uit voor de hele periode.

Wellicht is het zelfs meer, want in plaats van een korting overweegt ‘The Fourth’ om 20 tot 30 procent meer te vragen wegens de exclusiviteit en het verlies van klanten.

Ze zullen in iedere geval moeten wennen in ‘The Fourth’, want de strikt Islamitische cultuur van de Sultan, brengt nieuwe regels met zich mee. Al zal het meerendeel gedragen worden door het eigen personeel van de Sultan. Ook het bijhorende restaurant ‘Tafelrond’ zal tot eind januari gesloten zijn voor het ‘gewone’ publiek.

De Sultan zou in eigen land op handen gedragen worden. Maar dat is de officiële versie. Afwijkende versies worden in het land namelijk niet op prijs gesteld. De zieke Al Said pleegde 50 jaar geleden een staatsgreep en is één van de langst regerende despoten ter wereld. Moest het in Leuven slecht met hem aflopen dan zal er een enveloppe worden geopend waarin de Sultan de naam van zijn opvolger heeft opgeschreven. Hij heeft zelf geen kinderen, wellicht wordt één van zijn drie neven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More