Zie jij welke auto hieronder schuilgaat? (foto’s)

De moderne vierwieler in een klassiek jasje kreeg de naam ‘Rockstar’.

De Japanse koetswerkbouwer Mitsuoka knutselt graag aan de Mazda MX-5. Soms valt dat tegen. Zo leek hun vorige creatie op een Morgan met een achterkant van Wiesman en een hardtop en klopten de verhoudingen helemaal niet.

Ditmaal namen ze echter de Corvette Sting Ray als voorbeeld. De verbouwde Mazda kreeg de naam Rockster en ziet er in onze ogen niet zo verkeerd uit. De deuren – met spiegel en al – en de raamstijl werden behouden, voor de rest kreeg deze Rockstar een geheel nieuwe carrosserie.

Het interieur bleef behouden, net als de hele aandrijflijn. Dat wil zeggen: onder de kap zit een 1.5-liter kleine vierpitter die 131pk en 150Nm koppel produceert. In originele trim ‘sprint’ de MX-5 daarmee en 8,3 seconden van 0 naar 100 km/u en bedraagt de topsnelheid 204 km/u.

De Rockstar moet in Japan omgerekend zo’n 36.000 euro kosten. Ter vergelijking: de MX-5 – zonder rockster-trim – kost in ons land 23.700 euro. Wil je een krachtigere 2-liter in het vooronder, dan betaal je ongeveer 5.000 euro meer.

1

Image 1 of 7

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More