Zie jij wat er mis is met deze Lamborghini? (foto’s)

140 hele pk’s!

Met replica’s kan het alle kanten opgaan. Het ene uiterste is de parodie, zoals deze 49 pk sterke Ferrari F40. Je ziet met je ogen dicht én een blinddoek aan dat je met een nepperd te maken hebt, maar het is niet al te ernstig bedoeld.

Je hebt ook replica’s die wél bedoeld zijn om zo hard mogelijk op het origineel te lijken, maar de ontwerper ervan zélf een blinddoek op had terwijl-ie de lijnen van het origineel overnam. Of een stuk in zijn okkernoten had, dat kan ook. Een goed voorbeeld hiervan is deze Lambo-replica met lachwekkend silhouet.

En dan heb je ook nog replica’s die helemaal niet van echt te onderscheiden zijn, omdat de basiswagen heel erg dicht bij het origineel ligt. Zoals deze Ferrari 288 GTO-replica.

Bij Dream Customs India maken ze iets dat ergens tussen die laatste twee in zit. Als je daar je Honda binnenduwt – het maakt niet uit of het een Civic of een Accord is – knutselen ze daar in een maand tijd iets van, wat tamelijk lijkt op een Lamborghini Aventador SVJ.

Heel goed moet je niet kijken om te zien dat je met een nepperd te maken hebt: het is toch allemaal net wat even anders. De relatief smalle achterwielen ogen zelfs redelijk belachelijk. Onder de motorkap – die bij de replica vooraan zit in de plaats van centraal achter – is het ook redelijk armoe troef: daar wonen amper 140 paarden. In minder dan drie seconden naar de honderd knallen – zoals met het origineel – kan je dus ook vergeten.

De prijs? Die is, zoals dat meestal gaat met dergelijke bedrijven, op aanvraag.

6

Image 1 of 7

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More