Zie jij wat er mis is met deze Ferrari Testarossa? (foto’s)

Een echte Ferrari met een bijzonder verhaal.

Iemand had in 1984 doodgraag een Ferrari Testarossa. Enig probleem: hij had twee kids, en die kunnen in een Testarossa niet mee aangezien dit een tweezitter is.

Toen had de man plots een idee. Hij kocht een Ferrari Mondial – wél een vierzitter – en liet die op professionele wijze op een Testarossa lijken. Er werden kosten noch moeite gespaard voor deze ombouw.

De huidige eigenaar is een zeventiger die een hele autoverzameling heeft, maar niet meer in staat is met ze allemaal te rijden. Daarom mag dit exemplaar weg, voor de prijs van 89.000 euro.

Onder de kap ligt geen Testarossa-V12 zoals de badge op de achterkant doet vermoeden, maar wel de originele 2,9-liter V8 van de Mondial.

Enerzijds ziet het eindresultaat er wel netjes uit. Maar anderzijds: eigenlijk is het gewoon een Mondial met een bodykit. De Mondial is zo’n beetje de minst gewilde klassieke Ferrari, voor minder dan 30.000 euro kan je een fraai exemplaar op de kop tikken. Om maar te zeggen: die 89.000 euro is misschien net iets te hoog gemikt…

2

Image 1 of 13

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More