Zelfs Marc Van Ranst is bijna positief

“Dalen is niet hetzelfde als versoepelen.”

Alle coronacijfers dalen. Het aantal besmettingen met 19 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 10 procent. De hoop groeit, maar de waarschuwingen blijven. In de ons omringende landen vrezen ze de komst van een vierde golf. Wij hebben de derde hebben zelfs overgeslagen. Van Gucht is vooral blij met de positiviteitsratio, die zeer traag maar zeker daalt, tot 5 procent inmiddels, terwijl er zeker niet minder getest wordt.

Marc Van Ranst is dan weer niet zo happy met die positiviteitsratio van 5 procent. “Je moet gewoon eens terugdenken aan de zomer. Toen hadden we op een gegeven moment 85 positieve gevallen per dag, en het aantal positieve tests was minder dan 1 procent. Daar zijn we nog een heel eind van verwijderd”, zegt hij in ‘Het Laatste Nieuws’. Toch steekt Marc de zoveelste pluim op zijn hoed: “Door de huidige maatregelen hebben we 10.000 mensenlevens gered.”

Doch voor er gejuich weerklinkt waarschuwt hij voor de Britse en de Zuid-Afrikaanse variant en legt vervolgens – naar goede gewoonte – meteen de verantwoordelijkheid bij de politiek. Zij zullen moeten kiezen tussen eerst de bomma, of eerst het café. En dat kan ten vroegste na de paasvakantie.

Wat zal die man moeten afkicken als straks het virus niet meer onder ons is.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More