Zeer ernstig incident in Leuvens stadspark: wagen rijdt met hoge snelheid op wandelpad

In het stadspark van Leuven (ook: Sint-Donatuspark) is in de vroege namiddag een ernstig incident geweest.

Een getuige: ”Een witte Volvo S60 draaide het stadspark aan hoge snelheid in via de grote ingang aan de Tiensestraat. De wagen werd bestuurd door een jongeman.”

De wagen reed vervolgens met hoge snelheid op het centrale wandelpad waar op dat ogenblik door het mooie weer heel wat mensen met kinderen liepen. “Heel wat mensen moesten wegspringen om niet verpletterd te worden door de dolle bestuurder.”

Op het einde van het brede wandelpad draaide de bestuurder vervolgens naar links om via de uitgang aan de Vlamingenstraat de vlucht te nemen. “Hierop stoof de wagen naar links.” Het incident duurde amper een minuut. Veel mensen konden hun ogen niet geloven.

Onze getuige heeft onmiddellijk de politie verwittigd via het centrale noodnummer. “Vijf minuten later was de lokale politie ter plaatse. Ik heb hen verteld wat er gebeurd was.” Volgens de agent waren er op diverse plaatsen patrouilles al op zoek naar de dolle bestuurder. Bovendien hangen er overal camera’s waardoor de witte Volvo S60 snel teruggevonden kan worden.

Onze getuige: “Het is een klein wonder dat er geen slachtoffers gevallen zijn. Ik heb mensen op het laatste ogenblik zien wegspringen. De wielen van de wagen waren aan het doorspinnen door de acceleratie. Volgens mij is het zelfs niet eens toegelaten om met een gewone personenwagen dat park binnen te rijden. Enkel stadspersoneel mag daar binnen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More