Zaterdag komen al je wensen uit

Als de weergoden willen meewerken.

Kijk zaterdag omhoog in het inkt van de nacht en zoek een vallende ster. December is immers de maand van een van de meest actieve meteorietenzwermen: Geminiden. Met een beetje geluk en een beetje een heldere hemel, kan je dan zo’n honderd lichtflitsen per uur zien.

Geminiden zijn zeer heldere en felle ‘vallende sterren’. Ten minste, zo worden ze in de  volsmonsd genoemd. Het is alsof een ster snel naar omlaag “valt”. Maar eigenlijk kruist de planeet de baan van meteorengruis.

Volgens de overlevering mag je bij elke vallende ster een wens doen. Met honderd wensen per uur, moet er toch wel eentje lukken, dachten wij. Na een annus horribilis als dat van 2020 kunnen we dat best gebruiken.

Elk jaar zijn de Geminiden te zien tussen 9 en 19 december. Dit jaar valt het hoogtepunt in de nacht van komende zaterdag op zondag, rond 23 uur. Bovendien is er ook geen maan die stoort, dus maak al maar een lijstje.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More