Zanger Jamaroquai: “Nee, ik was niet bij al die freaks” (video)

Twee druppels kunnen toch behoorlijk verschillen.

De meeste opvallende idioot “binnenlandse terrorist” die het Capitool bestormde, is ene Jake Angeli (32) van Arizona. Hij noemt zichzelf zanger en acteur en is in Amerika vooral bekend als aanhanger van QAnon, een verzamelnaam voor mensen die complottheorieën aanhangen rond de mysterieuze boodschapper ’Q’, die allerlei geheimen en schandalen binnen de Amerikaanse overheid naar buiten zou brengen, bijvoorbeeld over vermeend kindermisbruik en zelfs satanisme. Q-volgers geloven dat de wereld wordt geregeerd door een netwerk van satanistische pedofielen die Trump weg willen hebben. Bewijzen voor die verhalen leveren ze niet.

Angeli postte regelmatig verhalen dat de pandemie expres zou zijn veroorzaakt. Jake sloot zich in februari van 2020 aan bij de beweging, nadat hij verhalen op internet van andere complotdenkers had gelezen.

Woensdag stond hij vooraan bij de groep die het Capitool bestormden. Zij foto’s gingen de wereld rond. Heel wat mensen meenden de lead zanger van Jamiroquai, Jay Kay te herkennen.


“Als twee druppels”, volgens vele kenners op twitter. De muzikant ontkent in een videoboodschap zijn aanwezigheid bij de bestorming. “Nee, ik was niet bij al die freaks.”

Jamiroquai, weet je nog (yeah groovy):

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More