‘Youth’: een gevecht tegen ouder worden

Kijken in de spiegel van je eigen leven.

In ‘Youth’ trekken we naar een prachtig hotel in Zwitserland. We maken kennis met twee oude knarren, Fred en Mick, die er genieten van een rustgevende reis. Fred is jarenlang één van de beste componisten en dirigenten ter wereld geweest, maar heeft nu definitief een punt achter zijn carrière gezet. Mick is dan weer één van de beste regisseurs ter wereld en werkt aan zijn allerlaatste langspeelfilm. De twee kijken terug op hun rijkgevulde leven, terwijl ze op alles en iedereen commentaar leveren. Fred is dus al met pensioen, in tegenstelling tot Mick, en denkt geenszins opnieuw aan dirigeren. Maar dan komt een gezant van het Britse hof vragen of Fred nog een allerlaatste keer zijn bekendste stuk wil dirigeren.

‘Youth’ krijgt de stempel van een moeilijkere film, maar is wat ons betreft een frisse wind in een sector die door vluchtig Hollywood wordt gedomineerd.

CANVAS / 13 februari, om 22:40 – 00:40 : ‘Youth’

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More