Your Honor: vreemd dat BLM daar geen probleem mee heeft

Mijn levenspartner heeft Your Honor op Canvas geboeid gevolgd. Zelf keek ik met een oog. Alleen de allerlaatste aflevering kreeg eindelijk vaart en diepgang. Zonder details te willen geven, is het merkwaardig dat niemand gestruikeld is over de stereotypering van de zwarte met een handvuurwapen.

Je zou kunnen stellen dat dit past in het scenario, maar het is toch maar weer een jonge zwarte die je een persoon (ik vertel niets) ziet neerknallen. Voor het beeld van de zwarte in de VS is dat geen goede zaak. 

De serie draait om een gerespecteerd rechter in New Orleans, Michael Desiato. Zijn zoon Adam heeft per ongeluk een verkeersongeval veroorzaakt. In paniek vlucht de jongen weg. Daarna hoort hij dat het slachtoffer is overleden. Michael probeert hem te beschermen door bewijsmateriaal te laten verdwijnen.

De rechter dreigt zo verstrikt te raken in een web van leugens en bedrog. Wat niet helpt, is dat de vader van het verkeersslachtoffer, de machtige misdaadbaas Jimmy Baxter is. Hij denkt dat het om meer dan een ongeluk gaat en doet er alles aan om te achterhalen wie zijn zoon gedood heeft.

De serie heeft iets weg van een Grieks drama waarin de personen hun noodlot niet kunnen ontlopen. Sommigen hopen op een tweede reeks van Your Honor. Dat zou onlogisch zijn: de personen hebben hun straf gekregen, volledig in lijn met dat Griekse drama.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More